Bleka tänderna hemma eller på klinik?

I dag har den som önskar bleka tänderna i en eller flera nyanser två val, nämligen att besöka en klinik eller att bleka tänderna själv hemma med hjälp av ett så kallat tandblekningskit. Så fort man har två alternativ att välja mellan börjar man givetvis fundera på de olika fördelarna och nackdelarna med respektive alternativ. Så vad gäller i det här fallet? Här diskuterar vi något kring de två alternativen.

Tandblekning på klinik

Tandblekning på klinik är ett tryggt och säkert alternativ. Man besöker en klinik där man först har ett samtal med en tandläkare eller tandhygienist om hur tandblekningen går till och vilka resultat man kan förvänta sig. Sedan får man en individuellt anpassad tandblekning för det allra bästa resultatet.

Att nämna alla fördelar med tandblekning på klinik skulle ta många sidor i anspråk. Här är i alla fall några stycken fördelar med den mest vanliga formen av tandblekning på klinik.

  • Eventuell tandblekningsskena utformas för att passa tänderna exakt.
  • Individuellt anpassad blekningsgel utifrån faktorer som ålder, nuvarande missfärgning, med mera.
  • Starkare blekningsgel än den som följer med i ett tandblekningskit.
  • Professionell rengöring och putsning av tänderna innan behandlingen.
  • Tandköttet skyddas genom isolering av tänderna.
  • Tandblekningen går snabbt (ungefär en timme) genom att blekningsprocessen skyndas på med hjälp av en särskild bleklampa.

Den uppenbara nackdelen med tandblekning på klinik är att det är en dyrare behandling än den man gör själv hemma. Samtidigt blir dock resultatet bättre och tänderna håller sig vitare under längre tid.

Tandblekning hemma

Den stora fördelen med att bleka tänderna på egen hand är att man kan utföra behandlingen när man vill. Dessutom är det billigare än tandblekning på klinik. När man beställer ett tandblekningskit får man med en munskena och en blekningsgel. Först kokar man skenan för att göra den mjuk. Därefter formar man skenan efter tänderna. Sedan applicerar man blekningsgelen i skenan och låter gelen verka på tänderna.

04. november 2011 av admin
Kategorier: Okategoriserade | Lämna en kommentar