Vad kostar tandblekning på klinik?

Tandblekning på klinik är inte gratis. Samtidigt är det inte särskilt dyrt när man inser hur bra resultatet blir. Ett tandblekningskit för hemmabruk är givetvis billigare, men då ska man ta i beräkningen att resultatet kan bli sämre och att du inte får den professionella behandling som du får på en klinik.

En tandblekning utförd på klinik av en tandläkare, tandhygienist eller specialistutbildad tandsköterska kostar från 2 000 kronor och uppåt. Dock varierar givetvis priserna beroende på vilken klinik man vänder sig till och vilken blekningsmetod som används. Om behandlingen är tvådelad, det vill säga att tandskenorna görs på kliniken, medan själva blekningen sker hemma, blir priset betydligt lägre. Om hela blekningsprocessen sker på kliniken, med laser eller bleklampa för snabbare behandling, blir priset något högre. Många kliniker erbjuder bra avbetalningsvillkor för tandblekning.

Om man bleker tänderna på klinik ska man komma ihåg att blekskenorna kan återanvändas när man behöver fräscha upp den ursprungliga blekningen.

För att resultatet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att tänderna är så rena som möjligt innan man applicerar blekningsgelen i skenorna och placerar skenorna på tänderna. Hos en bra klinik kan en tandhygienist gå över tänderna och ta bort bland annat beläggningar och tandsten. En sådan rengöring kostar upp mot 1 000 kronor.

04. november 2011 av admin
Kategorier: Okategoriserade | Lämna en kommentar