Varför bleka tänderna?

Ett vackert leende är något eftersträvansvärt för de flesta människor. Ett leende med fina vita tänder är attraktivt och signalerar att personen bakom leendet tar hand om sig själv och sitt utseende. Ett fräscht leende kan också leda till ett bättre självförtroende och en bättre självkänsla. Ju mer man tycker om sitt eget leende, desto mer ler man!

Det finns många skäl till varför man kan börja fundera på att göra en tandblekning. Först och främst har vi det genetiska arvet. Vi har helt enkelt olika färger på tänderna av naturen. Stigande ålder är också en starkt bidragande orsak till att tänderna gulnar, blir något gråaktiga eller missfärgas på andra sätt. Vissa livsmedel och drycker, såsom exempelvis kaffe, te och rödvin har också missfärgande effekter. Nyttjande av tobak är ytterligare en faktor som starkt bidrar till att tänderna förlorar sin vita färg och lyster. Rökare och snusare har generellt en mörkare nyans på tänderna än vad personer som avstår från tobak har. Dessutom finns indikationer på att vissa läkemedel kan göra att tänderna blir missfärgade.

Om man upplever att man skulle vilja göra sitt leende fräschare och mer attraktivt kan tandblekning rekommenderas. För bara några år sedan var tandblekning på klinik något som var förbehållet de rika och berömda. Det finns ju en anledning till att ett riktigt vackert leende kallas för ett ”Hollywoodleende”. I dag är tandblekning på klinik en behandling som är tillgänglig för alla. Behandlingen är inte särskilt kostsam och resultatet blir mycket bra.

04. november 2011 av admin
Kategorier: Okategoriserade | Lämna en kommentar